Ponents

Takashi Kubota

Takashi Kubota

Vicealcalde de Rikuzentakata City, Takashi Kubota va néixer a la prefectura de Shizuoka al 1976. Després de graduar-se en Antropologia per la Universitat de Kyoto, al 2001 va entrar a formar part del gabinet japonès. El 2000, va ser membre de la delegació juvenil a Dinamarca enviat per l'Agència d'Afers Generals del gabinet japonès. Ha participat activament en la promulgació de diverses mesures que tenen com a objectiu donar suport a l'educació d'infants i joves en risc de NEET (Not in Education, Employment or Training). Actualment, és director del Projecte K, l'associació de joves per a la creació d'un nou Kasumigaseki i membre de Crossover 21, xarxa de cooperació entre el govern i ciutadans. Entre 2005 i 2007 va acabar els seus estudis de postgrau al Regne Unit, un MBA per la Universitat de Cambridge i un màster en Política per la Universitat de York.

Yoshio Sugimoto

Yoshio Sugimoto

Yoshio Sugimoto és professor emèrit de Sociologia a La Trobe University de Melbourne, Austràlia. Va créixer a Kyoto, Japó, i es va llicenciar a la Universitat de Kyoto. Es va doctorar en Sociologia per la Universitat de Pittsburg, EUA i des que es va mudar a Austràlia el 1973, ha impartit conferències i investigat a La Trobe University on va ser degà de Ciències Socials des de 1988 fins a 1991. Sugimoto ha desenvolupat un model multicultural de societat japonesa que atreu l'atenció per la seva diversitat subcultural i la competència de classes implícita. Va contribuir, així, a un canvi recent del paradigma en estudis japonesos des de la noció convencional de que el Japó està format per una cultura uniforme i homogènia. Les publicacions recents del professor Sugimoto inclouen An Introduction to Japanese Society (tercera edició, 2010, Cambridge University Press) i The Cambridge Companion to Modern Japanese Culture (ed., 2009, Cambridge University Press). El 1999 va crear Trans Pacific Press, una editorial de llengua anglesa, on fins ara s'han publicat més de cent títols sobretot escrits per científics socials japonesos.

Wataru Sawamura

Wataru Sawamura

Wataru Sawamura és actualment editor europeu i alhora cap de l'Oficina de Londres des d'abril de 2011 al diari japonès Asahi Shimbun. Va néixer a Tòquio el 1963. Va rebre la seva llicenciatura en literatura a la Universitat de Tòquio el 1986. Des de llavors ha ocupat diversos càrrecs a l’Asahi Shimbun com a corresponsal de Nova York, corresponsal a Londres i Cap de l'Oficina de París. Va ser assignat Editor de Relacions Exteriors que supervisa l’empresa a l’estranger amb 30 oficines i 50 corresponsals a l'any 2008, així com Editor General Adjunt a partir del 2010.

Joaquín Luna

Joaquín Luna

Nascut a Barcelona el 31 de desembre de 1958, és llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra (1981), després del que va gaudir d'una beca d'ampliació d'estudis a Missouri Columbia University (1985). Ha estat periodista de La Vanguardia des de 1982, corresponsal de La Vanguardia a l'Extrem Orient amb base a Hong Kong (1987-1993), a Washington (1993-1996) i París (1996-2000). Des de 2005 és redactor en cap de la secció d'Internacional. Ha informat sobre els funerals de Hiro Fita, Deng Xiaoping i Hassan II, la matança de Tiananmen, la pacificació de Cambodja, les eleccions al Japó, les guerres de Kuwait i l'Iraq, les eleccions presidencials als EUA del 1996 i 2000, va ser enviat especial a Nova York després de l'11-S, va cobrir les eleccions presidencials franceses de 2002, els Jocs Olímpics de Seül, Barcelona, Atlanta i Atenes, els mundials de futbol dels EUA, França i Corea -Japó, entre d'altres esdeveniments.

Aiko Doden

Aiko Doden

Aiko Doden és la comentarista sènior de NHK sobre el sud-est asiàtic i temes de desenvolupament. Actualment, Doden presenta el programa de debat en anglès "Asian Voices" en NHK World TV ia NHK BS1. És la cara popular de NHK TV i ha presentat els programes més importants de la cadena com "Good Morning Japan", "NHK News at 9 PM" and "NHK World Network". Fins 2002, va ser corresponsal a Tailàndia on cobria els països d'ASEAN. Ha cobert temes de la regió des de política a salut pública, d'estricta seguretat a seguretat humana. Va ser nomenada ambaixadora de bona voluntat del govern del Japó per al World Summit on the Information Society, celebrat a Tunísia el 2005. Va realitzar un màster en Relacions Internacionals de la Universitat de Columbia, Nova York, EUA i la llicenciatura en Estudis Estrangers de la Universitat de Sophia, Tòquio, Japó.

Tomoko A. Hosaka

Tomoko A. Hosaka

Tomoko A. Hosaka és una periodista independent basada a Silicon Valley i afiliada a les John S. Knight Journalism Fellowships a la Universitat de Stanford. Va treballar durant una dècada al Japó, on va ser reportera d'economia i tecnologia per a The Associated Press i era membre de l'equip premiat que va cobrir el terratrèmol, tsunami i crisi nuclear de l'11 de març. Forma part del consell nacional del Asian American Journalists Association, i està molt interessada en les xarxes socials i en l'evolució del periodisme en plataformes emergents. Va estudiar a l'Escola de Periodisme en el Northwestern University per després treballar com a reportera política a The Oregonian a Portland, Oregon. Va cursar un màster en Relacions Internacionals de la Universitat de Waseda i ha col·laborat en diaris com ara The Washington Post, The Atlanta Journal-Constitution i Dow Jones Newswires.

Sree Sreenivasan

Sree Sreenivasan

Degà d'Afers Estudiantils a la Columbia Journalism School, Sree Sreenivasan és professor a la Columbia University’s Graduate School of Journalism, on imparteix en el programa sobre mitjans digitals, incloent xarxes socials. Està especialitzat en explicar tecnologia a periodistes i al públic general. Escriu per al SreeTips de CNET i apareix regularment en CBS. Durant més de vuit anys, ha treballat com a reporter tecnològic en WABC-TV i WNBC-TV a Nova York. En 2009-11, va formar part de l'equip fundador d'DNAinfo.com, un web de notícies sobre Manhattan, amb Joe Ricketts, fundador de Ameritrade. Ha escrit articles per al The New York Times, BusinessWeek, Rolling Stone, National Journal, Bloomberg, Forbes i Popular Science. És cofundador de SAJA, the South Asian Journalists Association, un grup de més de mil periodistes dels EUA i Canadà. El 2009, va ser nomenat una de les 25 persones recomanades per seguir en Twitter i el 2010 una de les 35 persones més influents de les xarxes socials.

David Jiménez

David Jiménez

David Jiménez (Barcelona, 1971) és corresponsal del diari El Mundo a Àsia, on ha cobert les principals guerres, revolucions i esdeveniments dels últims dotze anys. Els seus articles i reportatges han aparegut en alguns dels principals diaris del món. Jiménez va cobrir sobre el terreny la triple crisi japonesa i, de fet, va ser l'últim periodista a abandonar la zona i l'únic a quedar-se durant els sis dies més crítics. Va tornar el mes de desembre per conèixer la situació de la central nuclear de Fukushima. El seu primer llibre, Hijos del Monzón, va ser premiat com el Millor Llibre de Literatura de Viatges d'Espanya i ha estat traduït a diversos idiomes. El Botones de Kabul va suposar la seva estrena en el gènere de ficció.

Sergi Vicente

Sergi Vicente

Llicenciat en Periodisme el 1999 per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Sergi Vicente va començar treballant a TVE Sant Cugat per després marxar a la Xina com a mestre d'anglès el 2002, i a col·laborar amb TV3 el 2003 arran de la crisi de la SARS. Corresponsal de TV3 a Pequín durant 9 anys, ha cobert totes les sessions de l'Assemblea Nacional des de 2004, els Jocs Olímpics i Paralímpics de 2008, l'Expo de Xangai (2010), entre d'altres. El 2005 i 2009 va informar sobre les eleccions generals del Japó, a més d'esdeveniments en altres països asiàtics. Ha cobert els terratrèmols de Sichuan (Xina, 2008), Sumatra (Indonèsia, 2009) i el tsunami de Tohoku (Japó, 2011), la revolta ètnica a Urumqi (Xina, 2009), o la crisi del bombardeig de l'illa sud-coreana de Yeonpyeong (2010). A més de TV3, també ha col·laborat amb altres mitjans de comunicació, com el Diari ARA, la revista El Temps, i altres televisions autonòmiques. El 2005 va participar en el seminari AsiaMedia organitzat per Casa Àsia. L'11 de març va publicar 'Fukushima, crònica d'un tsunami nuclear', coescrit amb Lluís Caelles.

Takemura Shinichi

Takemura Shinichi

Professor a la Universitat de Kyoto d'Art i Disseny, Takemura Shinichi és membre del comitè del Consell de Disseny per a la Reconstrucció del govern japonès per al terratrèmol de Tohoku. Ha llançat projectes experimentals socials utilitzant les noves tecnologies per crear el primer globus mundial multimèdia anomenat "Tangible Earth", dissenyat al 2005. Aquest projecte està exposat en diversos llocs al voltant del món incloent Experimentarium a Copenhaguen, NEMO in Amsterdam, i a la seu de les Nacions Unides a Nova York. El professor Takemura és membre del Grup d'Estudis del Consell de Disseny per a la Reconstrucció com a resposta al terratrèmol del Japó. Aquest consell proposa ara recomanacions per a la recuperació post-desastre, incloent rols comunitaris en reconstrucció municipal, per a la promoció de l'ús d'energia renovable a l'ombra del desastre nuclear de Fukushima. Entre les publicacions de Takemura, destaquen "Toward a Planetary Culture" (PHP) i "Cosmic Tree" (Keio University Press).

Naoya Bessho

Naoya Bessho

Naoya Bessho és llicenciat en Dret per la Universitat de Keio. Es va incorporar a Yahoo Japan Corporation el 1999 on va ocupar el seu lloc actual com a advocat el 2006. Actualment és membre de diverses comissions governamentals relacionades amb el copyright, informació il·legal o perjudicial, i altres afers relacionats amb Internet. Amb el seu coneixement legal, ofereix suport de valor a projectes de Yahoo! JAPAN relacionats amb el desastre del gran terratrèmol de l'est de Japó, com la difusió d'informació sobre el desastre i projectes d'ajuda a les àrees afectades. A més, actualment treballa per establir acords amb governs municipals per tot el Japó amb l'objectiu de reduir la responsabilitat de les funcions administratives i permetre una difusió ràpida de la informació essencial durant un desastre.

James Kondo

James Kondo

Contractat el 2011 per Twitter Japó, James Kondo és el director d'Operacions de la companyia. Es va llicenciar en la Facultat d'Economia de la Universitat de Keio i va realitzar un MBA a la Universitat de Harvard. Entre 2009 i 2011 ha estat assessor de la Secretaria General de la Unitat de Polítiques Nacionals del gabinet japonès i ha estat compromès amb l'estratègia de relacions públiques internacionals del gabinet. El 2007 va crear i va dirigir Table for Two, en 2004 l'Institut Japonès de Polítiques de Salut, i el 2003 va fundar el Programa d'Assistència Sanitària i el Programa de Lideratge de Polítiques Socials a la Universitat de Tòquio. Professor visitant a la Universitat de Hitotsubashi, Kondo és membre del Fòrum de Joves Líders Globals a Davos.

Akira Kawasaki

Akira Kawasaki

Membre del comitè executiu de l'ONG japonesa Peace Boat, Akira Kawasaki és vicepresident de la Campanya Internacional per l'Abolició d'Armes Nuclears (ICAN) i membre del comitè coordinador de Abolition 2000, a més d'escriure en diversos mitjans japonesos freqüentment sobre el desarmament nuclear. Des del 2008, coordina "Global Voyage for a Nuclear-Free World: Peace Boat Hibakusha Project", en la qual supervivents de la bomba atòmica viatgen al voltant del món per conscienciar sobre el perill nuclear. En 2009-2010, va ser conseller d'ONG per la Comissió Internacional per la No Proliferació Nuclear i el Desarmament (ICNND). Després del tsunami i desastre nuclear de l'11 de març de 2011, va iniciar activitats de Peace Boat per ajudar a nens de Fukushima i organitzar el Conferència Mundial per a un Món Lliure d'Energia Nuclear.

Takeo Saijo

Takeo Saijo

Takeo Saijo va néixer a Sendai City el 1974. Després de llicenciar-se a l'Escola de Ciències Humanes de la Universitat de Waseda, es va doctorar en Ciències Humanes al Graduate School of Human Sciences. Actualment és professor de l'MBA de l'Escola de Comerç de la Universitat de Waseda. El 2005 va crear el "Project Fumbaro Eastern Japan" en el qual es connecta a gent a través d'Internet i xarxes socials per recollir i repartir mercaderia per als més necessitats.El 100% de les donacions es dirigeixen a supervivents del terratrèmol. Recentment, Saijo publicar un llibre sobre el desastre i sobre com va crear el projecte Fumbaro.

Mònica Garriga

Mònica Garriga

Mònica Garriga Miret és la directora de media140 a Espanya, una organització que connecta i educa a professionals en l'ús de tecnologies digitals i socials. Va ser corresponsal a Austràlia i el sud del Pacífic per a notícies espanyoles, Efe Agency (1999-2011); freelance per a diversos diaris, revistes i emissores de ràdio, i ha produït i dirigit un documental de televisió "Between the Lines. The Initiation of Adam Hill", adquirit per l'Australian Broadcasting Corporation (ABC, the Australian National Television), al 2008. És llicenciada en Dret i va cursar un màster en Estudis Australians i Comunicació i un grau en Multi Platform.

Web Casa Asia

Casa Asia | Seu social | Av. Diagonal, 373 | 08008 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centro Casa Asia - Madrid | Carrera de San Jerónimo, 15 | 28014 Madrid | +34 91 420 23 03
http://www.casaasia.es casaasia@casaasia.es

QR Code